Hallo!

BLS is veel meer dan een onlinewinkel, het is de magische plek om te lezen, winkelen en ontdekken voor je baby. Blader door je favoriete merken of lees de 'nieuwe' stories.


Na de kraamtijd heb je vast wel behoefte om weer lekker naar buiten te gaan. Een kleine wandeling met je baby. De wereld gaan ontdekken. Wanneer je voor het eerst gaat wandelen wil je goed voorbereid zijn. We nemen je mee en geven je wat tips voor als je onderweg bent. 


Wat zit er in mijn tas?

Met je baby de eerste keer naar buiten, een magisch moment maar ook net even wat anders. In huis heb je alles binnen handbereik, als je buiten loopt niet. Het is daarom goed een luiertas mee te nemen op avontuur. Wat doe je er precies in? Deze Studio Noos tas kan je gemakkelijk aan de kinderwagen hangen.

 

 • Luiers: het is niet voor niks een luiertas en het belangrijkste is dan ook.. bingo! Luiers. 
 • Luier Etui: Dit is handig om je luiers en doekjes in te bewaren bij elkaar. 
 • Luierzakjes: Deze zijn handig te gebruiken zodra je je baby verschoont.  De vieze doe je in het zakje zodat je het daarna kan weggooien in de prullenbak.
 • Verschoonmat: Een verschoonmat is een must have in de luiertas. Je kan op elk moment even je baby verschonen zonder dat het op een (vieze) ondergrond ligt. Daarnaast is de verschoonmat wat dikker en ligt je baby comfortabel. 
 • Billendoekjes: Voor tijdens het verschonen gebruik je billendoekjes. Zo gaat je baby fris en fruitig de nieuwe luier in.
 • Billenzalf: Dit helpt om de billetjes te verzachten en om huiduitslag te voorkomen.
 • Fles met dop: Voor het geven van de fles.
 • Melkpoeder: Dit kan je handig meenemen in een melkpoedertoren. Zo kan je op elk moment een flesje maken.
 • Waterfles: Om de melkpoeder mee te mengen, maar ook om naast de fles water aan te kunnen bieden. 
 • Thermosfles: Om je flesje op de juiste temperatuur te krijgen is het ideaal om een thermosfles mee te nemen met warm water.
 • Speentje: Veel baby's hebben de eerste maanden een zuigbehoefte. Speentjes zijn hier ideaal voor. Als je weg gaat denk er aan om een reserve mee te nemen.
 • Speenkoord: Vanaf het moment dat ze wat groter worden zal je merken dat je sneller de speentjes verliest. Een speenkoord is hier handig voor, want je klipt het zo vast aan een vestje, truitje of jasje. Het is niet alleen handig maar ze zien er ook kleurrijk en gezellig uit.
 • Hydrofiele doek: De hydrofiele doek is echt handig voor alles. Zo kan je het gebruiken als spuugdoek, als dekentje maar ook als de zon fel schijnt en je de kap even wilt afschermen.


Hoe houd je je kindje warm?

Naast het verschonen van luiers is het ook goed om je kindje warm te houden tijdens het avontuur. Je baby mag pas naar buiten als hij/zij zichzelf warm kan houden. Toch kan het buiten nog een beetje koud zijn, omdat je baby gewend is aan de temperaturen van binnen. Een makkelijke oplossing is een thermoknuffel. Zo heeft je baby het niet alleen warm, maar ook meteen een vriendje om mee te knuffelen onderweg

 

Waar ga je naar toe?

 

Nu je alles hebt gepakt om je baby onderweg tevreden te houden, is het tijd om te bedenken wat je, je baby wilt laten zien. Er valt zoveel te ontdekken! Kies voor de eerste paar uitjes iets wat niet te veel prikkels oplevert en waar je ook snel weer thuis van bent voor als je kindje het even iets te veel vindt. Bezoek een familielid, maak een wandeling in het park of loop een rondje door de wijk. Op deze manier leert je baby de wereld kennen in een bekende omgeving voor jou. 


Hoe lang ga ik lopen?

De eerste wandeling in de wijde wereld met je baby kan spannend zijn. Niet alleen voor jou, maar ook voor je kindje. Je baby heeft zoveel te ontdekken! Daarom is het goed het rustig aan te doen, en de rondjes niet al te groot te maken. Ga je het park of de buurt verkennen? Wandel de eerste keren 10 minuutjes, zodat je kindje kan wennen aan het buiten zijn. 


Wat trek je de pasgeboren baby aan?

Nu we weten wat we mee moeten, waar we naartoe kunnen en hoe lang, is het tijd om te kijken naar hoe we onze baby moeten aankleden. Bij avontuur hoort toepasselijke kleding. Om te zorgen dat je kindje warm genoeg is, is het goed om een romper aan te trekken en je baby in een extra deken te wikkelen. Ook kan je hem een mutsje geven om de oortjes warm te houden. Zo kan jouw avontuur met je baby in de wijde wereld beginnen! 

 

 

Geniet van elk moment!

 

Handkusje BillyLees verschillende blogs over ouderschap en opvoeding bij Billy’s Little Story

Ouderschap is iets heel moois en bijzonders, maar het vraagt ook veel van je. Waar de een er alles vanaf weet en zich als een vis in het water de ouderrol uitoefent, is de ander onzeker en heeft zij geen idee of ze het wel goed doet. Door middel van blogs willen wij ervaring en kennis delen om ouders te helpen in ouderschap. Niemand is perfect en je bent goed zoals je bent. Wel kan het heel fijn zijn om te lezen hoe anderen denken, voelen of iets ervaren. Dit kan je dan weer meenemen in de opvoeding naar je kind(eren). Op deze manier helpen wij elkaar. 

Vind jij het leuk om een blog te schrijven over een bepaald onderwerp en hierin jouw ervaring te delen? Neem dan contact met ons op.