Hallo!

BLS is veel meer dan een onlinewinkel, het is de magische plek om te lezen, winkelen en ontdekken voor je baby. Blader door je favoriete merken of lees de 'nieuwe' stories.

Welkom bij deze allereerste blog van Billy’s Little Story! Hier ga ik  jou meenemen in de babyuitzetlijst. Wat komt er bij kijken, wat heb je nou allemaal nodig en welke tips zijn nou echt handig. 


Gefeliciteerd!

Allereerst gefeliciteerd met je zwangerschap! Wat een enorm wonder hé dat jouw lichaam nu een klein baby’tje aan het maken is. Dit is iets waar ik me tot de dag van vandaag over kan verbazen. Je hoeft niks te doen, oke behalve luisteren naar je lichaam en gezond eten, en dan heb je over 9 maanden een mini mensje in je armen. Het leven is iets moois en het vrouwelijk lichaam is niet normaal.


❣ TIP! 
Begin in je tweede trimester met het kopen van jullie spullen. Nu voel je je het lekkerst want je bent af van je misselijkheid en je loopt nog niet met zo’n enorme buik.

Nu je weet dat jullie over een aantal maanden ouders worden, wil je natuurlijk ook helemaal ready zijn voor dat moment. Dus komt het leuke gedeelte: shoppen voor jullie kleintje! Nadat ik jarenlang in de kinderopvang heb gewerkt dacht ik wel te weten wat ik vorig jaar (toen ik Billy kreeg) nodig had aan babyspullen. Nou hier heb ik mij toch flink op verkeken. Ten eerste de prijs van wat je in totaal uitgeeft is bizar + de hoeveelheden die je van sommige producten nodig hebt. Bij je eerste zwangerschap wil je alles en het beste en dat is ook logisch! Ik had dat zelf ook, maar schrik dan niet van de prijzen. Ondanks dat ik van tweedehands spullen hou wou ik toch “nieuw” hydrofiele doeken of zelf mijn eigen borstkolf aanschaffen. 

Nu ik zwanger ben van de tweede heb ik wel geleerd waar je op kan bezuinigen en wat je echt wel tweedehands kan kopen, juist heel goed kan lenen van familie/vrienden óf via Tiny Libary kan huren. 


❣ TIP! 
Begin op tijd met je baby uitzetlijst, want je hebt nou eenmaal te maken met levertijden als het om grote spullen gaat. 
BABY UITZETLIJST 


Duurzaamheid

Wat mij door de jaren heen is opgevallen, wat totaal niet gek is in de wereld waarin we nu leven, is dat ouders veel bewuster zijn van spullen die ze kopen voor hun kleintje. We proberen massaproductie te vermijden, denken sneller aan tweedehands spullen en als we iets kopen dan is het meestal van goede kwaliteit zodat het door kan naar de volgende. Hierdoor zijn er onwijs veel mooie babymerken ontstaan die prachtige kleding, verzorging of speelgoed aanbieden. Het kost wel wat maar dan heb je ook wat. 
Met het kopen van alle spullen die je nodig hebt voor jullie kleintje, kan je het zo duur maken als je wilt. Gaandeweg ontdek je ook waar je voor staat. Ben je iemand die alles nieuw wilt hebben of neig je meer naar een combi van tweedehands en nieuw? Dit is een leuke ontdekking want op deze manier creëren jullie je eigen stijl en verhaal. 


❣ TIP! 
Huur of leen een co-sleeper en baby badje. Dit zijn producten die je na een aantal maanden alweer kan opbergen. Waar ga je het laten en als je dan een plek hebt dan neemt het onnodig veel ruimte in beslag. 


Zelf vind ik alles nieuw kopen onpersoonlijk. Ik houd er wel van als ergens een verhaal achter zit. Zo hebben wij een super mooie oude commode kast op de kop weten te tikken die jarenlang bij iemand in de familie is doorgegeven. Ze deden hem weg omdat hij al een tijdje verloren in de hal stond. Wij zijn er onwijs blij mee, en elke keer als ik hem zie dan word ik blij. Het is echt een eyecatcher in Billy zijn slaapkamer. 


❣ TIP! 
Kijk eens op marktplaats of ga langs een tweedehands zaakje, je weet nooit wat voor moois je vindt. Dit maakt de kamer uniek en eigen. 


Babykleding

Babykleding heeft een enorme cuteness factor maar laat je daar niet door verleiden. Want sommige outfits zijn om op te eten zo leuk maar echt een hel om aan te trekken bij zo’n kleintje. Ga voor de makkelijke weg en kies voor de eerste paar weken/maanden voor de overslagrompertjes, vestjes en boxpakjes. In no time heb je het aan en hoef je geen strakke dingen over het hoofdje te trekken. Aangezien ze in het begin best vaak doorlekken of spugen is dit zoveel handiger en sneller, voor beide. 


Selfcare Mama 

Naast alles wat jullie gaan kopen voor de toekomstige spruit is het heus geen slecht idee om jezelf ook te verwennen. Vanaf het moment dat ik zwanger was begon ik heel fanatiek met smeren van mijn buik, dijen en billen met Bio oil, Weleda zwangerschapsolie en de Kenko Mama olie tegen striae. Of het nou echt werkt weet ik ook niet, maar ik denk wel dat het goed is om je huid extra  te voeden op het moment dat dit veranderd. 

Gek genoeg hield ik altijd van geurtjes en droeg ik parfum, maar sinds ik zwanger ben vind ik al die geuren maar heftig. De olie van Kenko is daarentegen zo zacht dat ik die wel echt elke dag heb gebruikt. Het is werkelijk waar een heerlijke geur voor jou maar ook voor je kleintje. 


Klik hier voor de babyuitzetlijst jongen

Klik hier voor de babyuitzetlijst meisje

We wensen je veel plezier met het aanschaffen van alle spullen.

Liefs,
Laure - Team Billy’s

Lees verschillende blogs over ouderschap en opvoeding bij Billy’s Little Story

Ouderschap is iets heel moois en bijzonders, maar het vraagt ook veel van je. Waar de een er alles vanaf weet en zich als een vis in het water de ouderrol uitoefent, is de ander onzeker en heeft zij geen idee of ze het wel goed doet. Door middel van blogs willen wij ervaring en kennis delen om ouders te helpen in ouderschap. Niemand is perfect en je bent goed zoals je bent. Wel kan het heel fijn zijn om te lezen hoe anderen denken, voelen of iets ervaren. Dit kan je dan weer meenemen in de opvoeding naar je kind(eren). Op deze manier helpen wij elkaar. 

Vind jij het leuk om een blog te schrijven over een bepaald onderwerp en hierin jouw ervaring te delen? Neem dan contact met ons op.