Hallo!

BLS is veel meer dan een onlinewinkel, het is de magische plek om te lezen, winkelen en ontdekken voor je baby. Blader door je favoriete merken of lees de 'nieuwe' stories.

De kraamweek is een week vol emotie, leermomenten en ontdekken. Geniet van elk moment want het is zo voorbij, voordat je het weet zit je weer in je “snelle” leven. Probeer bezoek nog even te weren, deze week is voor jullie.De bevalling is geweest en het is tijd om naar huis te gaan. Het idee om naar huis te gaan vond ik zo heerlijk. Weg uit het ziekenhuis, naar je eigen bed en omgeving. Ik kon dan ook niet wachten totdat de arts tegen mij zei dat ik na een broodje, plasje en een douche mocht gaan. Mijn vriend en de verpleegkundige hadden alles klaar gelegd zodat we konden gaan als ik er klaar voor was. Eenmaal in de auto na een klein meningsverschil, tip oefen alvast met de autostoel dat bespaart jullie een discussie, kwamen we na 15 minuutjes thuis aan. Ik kon niet wachten om heerlijk in mijn eigen bed te liggen met de kleine. Alles is zoveel fijner thuis dan ergens anders. 

 

Kraamhulp

De kraamhulp kan je bellen zodra je weet dat je naar huis gaat. Wij waren hier laat mee, omdat we niet wisten dat je ze ook in de nacht kan bellen. Oepsiee..! Gelukkig ging alles goed en stond er de volgende ochtend een super lieve vrouw bij ons voor de deur. 

Het blijft toch spannend want je weet niet wie je krijgt en wat voor soort persoon dit is. Maar wat we geleerd hebben is dat deze vrouwen superhelden zijn, letterlijk! Ze zorgt voor jullie, weet precies wat ze doet, geeft duidelijk grenzen voor jou aan (zoals, ga even lekker slapen dan doe ik even een wasje) en geeft je de ruimte waar nodig is. En nee ze loopt niet in de weg, voor ons was het alsof ze er altijd al was.

 

Nu ze er is begint het leren van zoveel dingen. Wij begonnen met aanleggen en het geven van borstvoeding. Ik denk dat elke vrouw dit toch wilt proberen en stiekem hoopt dat dit lukt. Gelukkig kon ik hem makkelijk aanleggen en pakte hij goed mijn borst. Mijn productie kwam goed op gang en als ik de kraamhulp mocht geloven mocht ik blij zijn dat het zo ging. 

Natuurlijk ging het ook weer niet zo makkelijk want als een baby’tje om de 2 / 3 uur aan je borst sabbelt met een enorm zuigvermogen dan houd je voor je gevoel geen tepel meer over. Man wat doet dat pijn! Ik lag op een gegeven moment tenenkrommend in bed bij de eerste 10 seconde van het geven van de borst. Ik kon dan alleen maar denken “please, hap goed aan!”. Gelukkig ontstaat er na verloop van tijd een soort eeltlaag waardoor het pijnlijke gevoel steeds minder pijn doet. Uiteindelijk kon ik de borst geven zonder pijn! 

Bij dag twee heb ik gekolfd, ik wou dat omdat ik het belangrijk vond dat mijn vriend ook dit soort momenten met Billy had. Nadat ik mijn eerste flesje borstvoeding had gekolfd was ik helemaal trots! Mijn kraamhulp noemde het “het flesje vol goud”, en dat was het ook. 

Toen ik het zag besefte ik hoe mooi ons vrouwelijk lichaam is. Wij maken gewoon een mensje, zetten het op de wereld en produceren moedermelk waar hij van kan groeien. Dat is toch prachtig?! Moeder natuur is iets magisch!Papa & mama 

Ongelofelijk maar waar, je bent ineens ouder! Het is zo’n bijzonder gevoel om ineens die verantwoording te voelen. Ineens ligt daar een klein mannetje die niet zonder ons kan. Voor altijd zullen wij de zorg dragen voor hem, hem begeleiden en er uiteindelijk voor zorgen dat hij zelfstandig met onze normen en waarden in het leven komt te staan. 

Voor ons als vrouw gaat de overgang van vrouw naar moeder geleidelijker. De meeste vrouwen weten gelijk wanneer ze zwanger zijn, omdat ze dit voelen in hun lichaam. 

Ik had dat ook, ik voelde het aan mijn borsten, ze waren onwijs gevoelig! Ik zei ook tegen mijn vriend dat ik een test wou doen, omdat ik het bijna zeker wist. Uiteindelijk bleek hij ook direct positief te zijn. Natuurlijk heb je de echo’s waarop je je kleine geluk ziet bewegen. Maar gaandeweg voelen wij letterlijk de verandering van ons lichaam en voel je hem echt bewegen. Ik vond dat zo ontzettend gezellig. Of het s nachts was, bij het afrekenen van de boodschappen of op de fiets, vanaf het moment dat ik hem begon te voelen wist ik, ik ben niet alleen, we zijn met z’n tweeën. 

Voor de man is dit toch anders, zij ervaren die verandering in hun lichaam niet en zij voelen ook die bewegingen niet. Wel komen de momenten dat zij de kleine ook gaan voelen, maar dit is pas op het moment als je samen bent. 

Daarom vond ik het zo mooi om te zien hoe hij voor het eerst Billy aannam en die kleine handjes naar hem reikte om te onderzoeken wie hij was. Tranen met tuiten heb ik gehuild. Dit was het prachtigste moment voor mij, hun ontmoeting. 

In de kraamweek ontdekte ik hoe lief en zorgzaam hij voor Billy was. Zo geduldig, vol liefde, trots en met allemaal lieve woorden sprak hij tegen hem alsof ze al jaren vriendjes waren. Ik smolt bij het zien van dit. Een ding wist ik zeker, hij is de liefste papa voor hem.

 

Kraamtranen & emoties

Zodra je zwanger bent en je verdiept je in artikelen of boeken dan kom je er niet onderuit: De kraamtranen. Je hormonen veranderen en alles is wat gevoeliger. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik vanuit mezelf al best emotioneel ben. Er hoeft maar iets moois op tv te gebeuren en de tranen staan direct in mijn ogen. 

Eigenlijk had ik gek genoeg niet heel veel last van kraamtranen. Natuurlijk heb ik gehuild van blijdschap en had ik het besef van het geluk waarin ik me bevond, maar als ik sommige andere hoor dan viel het wel mee, zij konden al bijvoorbeeld huilen bij het verschonen van een luier. 

Of je nou veel huilt of niet, uiten van je emoties vind ik heel belangrijk. Als jij het gevoel hebt dat je bij die luier moet huilen, huil. Het is ook life changing en je hebt ook ineens een klein mini mensje van jezelf daar liggen waar je zo ontzettend trots op bent. 

Kraamtranen zijn gezond en ze horen erbij. Omarm deze mooie momenten samen want voordat je het weet ben je paar weken verder en mis je die kleine momentjes. 

 

Bezoek

Tijdens de kraamweek kan het niet anders dan dat familie en vrienden ontzettend graag de kleine  willen ontmoeten en jullie als kersverse ouders willen zien. Het is ook leuk om vol trots jullie wonder te laten zien, maar als ik achteraf erop terugkijk dan hebben wij te veel mensen over de vloer gehad. Mijn lichaam had het zwaar en had echt nog tijd nodig om te herstellen. Wanneer wij visite hadden ging ik toch in de woonkamer zitten en merkte ik aan mijn lichaam dat het bezoek mij te lang duurde. Eigenlijk luisterde ik op dat moment niet goed naar mezelf, iets wat ik normaal gesproken wel heel goed kan. Het enige voordeel was dat wij bezoek s' avonds lieten komen met eten. Zo hoefde wij ons hoofd niet te breken over wat we moesten eten, maar konden we zo met een warm bordje op bank zitten terwijl de rest Billy zat te bewonderen. 

Nu ik zwanger ben van de tweede weet ik dat ik deze week anders ga invullen. Ik heb echt geleerd dat deze week belangrijk is voor je herstel en voor het landen van de kleine. Ik zie het nu als tijd voor elkaar. Die bezoekjes komen daarna wel weer, eerst even samen genieten.

 

Essentiels

Zo’n kraamweek kan vol ongemakken zitten want je hebt net een bevalling achter de rug. Je loopt nog met maandverband in die 4 keer zo groot is als een gemiddelde maandverband bij je menstruatie en ook kan het zomaar zijn dat je met tepelhoedjes en koolbladeren in de weer bent omdat je borstvoeding geeft. Al met al zie je er niet uit alsof je zo de runway op gaat. 

Daarom is het zo fijn om producten in huis te hebben die je toch helpen met net dat extra beetje comfort. Deze producten waren mijn lifesaver:

  • Kamerjas - Het is zo makkelijk en lekker. Je moet je bed uit en dan trek je deze heerlijke kamerjas van Khasto aan. Hij is zacht en licht en met de band kan je hem zo dichtknopen. Echt ideaal als je even snel iets aan moet.
  • Voedingshemden - Op beha’s zit je echt niet te wachten, althans ik niet. Het zit strak en het ligt totaal niet lekker, daarom zijn voedingshemden ideaal. Je kan heel makkelijk voeden zonder dat je helemaal bloot bent. Ik kocht deze bij de H&M
  • Nachthemden - Voor de nachten, maar ook overdag is dit hemd heerlijk om in te leven. Je trekt hem makkelijk over je hoofd en klaar ben je. De knopen in het midden kunnen ver genoeg open zodat je borstvoeding kan geven. 
  • Kenko Body Oil Mother - De rek is eruit en je huid en lichaam moeten herstellen. Deze olie van Kenko vond ik zelf onwijs lekker omdat hij voedt en snel intrekt. Gun je huid een goede en voedende olie om te kunnen herstellen, want je huid heeft het zo nodig. Zelf gebruik ik hem nog elke dag :)

 Genieten

De grootste tip die ik je mee wil geven en je zal het vast al vaker gehoord hebben, maar geniet! Het klinkt heel cliché, maar toch is het echt waar, geniet van alle momenten die jullie samen hebben met elkaar en met de kleine. De tijd is gemeen want het vliegt voorbij. Soms wou ik dat de tijd even stil kon staan om alleen maar even te kijken naar hoe hij is en beweegt. Er ontwikkelt zo snel een persoonlijkheid in zo’n lichaampje. Daarnaast leren ze ontzettend veel in zo’n eerste jaar, van kijken wat er om hun heen gebeurd tot de ontdekking van hun eigen handjes, van draaien en tijgeren naar zichzelf op kunnen trekken en staan. Elke fase is leuk, maar als je niet bewust geniet dan zit je voordat je het weet in de volgende fase en ben je zo een jaar verder. 

 

Liefs, 

Laure - Team Billy’s 
Lees verschillende blogs over ouderschap en opvoeding bij Billy’s Little Story

Ouderschap is iets heel moois en bijzonders, maar het vraagt ook veel van je. Waar de een er alles vanaf weet en zich als een vis in het water de ouderrol uitoefent, is de ander onzeker en heeft zij geen idee of ze het wel goed doet. Door middel van blogs willen wij ervaring en kennis delen om ouders te helpen in ouderschap. Niemand is perfect en je bent goed zoals je bent. Wel kan het heel fijn zijn om te lezen hoe anderen denken, voelen of iets ervaren. Dit kan je dan weer meenemen in de opvoeding naar je kind(eren). Op deze manier helpen wij elkaar. 

Vind jij het leuk om een blog te schrijven over een bepaald onderwerp en hierin jouw ervaring te delen? Neem dan contact met ons op.