Hallo!

BLS is veel meer dan een onlinewinkel, het is de magische plek om te lezen, winkelen en ontdekken voor je baby. Blader door je favoriete merken of lees de 'nieuwe' stories.

Little Boomerang is een Amsterdams kinderkleding merk dat al even bestaat. Het concept is begonnen met het maken van nieuwe kinderkleding van preloved overhemden van papa’s en opa’s. Het zijn stuk voor stuk unieke items die vele jaren meegaan. 

Sinds 2021 is het bedrijf overgenomen door Marlies. Zij is zelf moeder van twee kinderen en heeft een enorme liefde voor kleding en duurzaamheid. Toen dit op haar pad kwam was dit het avontuur waar ze voor wou gaan. Met haar creativiteit, passie en unieke stijl voor kleding heeft ze Little Boomerang naar een nieuw niveau weten te brengen. 

 


 

Waar is het allemaal mee begonnen?

Misschien ken je de collectie nog wel, With Love From Dad Collection? Dit was een collectie waar oude preloved overhemden van papa’s werden gebruikt voor nieuwe kledingitems. Zo maakte ze er nieuwe jurken, bloomers en broeken van. Het was zelfs mogelijk om je eigen oude overhemd in te leveren om daar een nieuw kledingstuk van te laten maken. Hoe speciaal is het dat jouw kleine mannetje in een nieuw overhemd loopt wat voorheen van zijn papa of opa is geweest? 

Nu ze al even aan het roer staat binnen Little Boomerang zijn er vele ontwikkelingen gaande. Naast de kledingstukken die ze maakt, gebruikt ze ook oude dassen om strikken en haarbanden van te maken. Gebruik de strik voor de feestdagen of als er een ander leuk feestje is. De haarbanden voor de meisjes zijn geweldig om het hele jaar door te dragen. Heb jij ze al gezien? Bekijk ze hier 

 

Little Boomerang - Haarbanden

Shop jouw favoriete haarband hier

    

 

 

Little Boomerang - Strikken 

Shop jouw favoriete strik hier

 Little Boomerang | Tie Snoopy - Kerst Strikken - Baby Strikken - Vlinderstrik Baby       Little Boomerang | Tie Snoopy - Kinderstrikken - Babystrikken - KerstoutfitLittle Boomerang | Tie Scott - Babystrikken - Kerststrikken

Productie

De productie van Little Boomerang is in een atelier in Amsterdam. Hier worden de preloved items binnen gebracht en gaan de kledingmakers ermee aan de slag. Wat zo leuk is aan dit atelier is dat het een sociaal verantwoorde werkplek is waar getalenteerde kledingmakers uit Syrië werken. Doordat ze hier werken kunnen ze hun bestaan in Nederland opbouwen. De oplages die gemaakt worden zijn klein en gelimiteerd. 

 

Spring 2024

Vanaf volgend jaar 2024 komt Little Boomerang met een nieuwe collectie. Ze zijn op het moment druk bezig met het inzamelen van oude preloved overhemden. Van deze oude stoffen maken zij weer prachtige nieuwe kinderkleding. Vind jij het leuk om jouw oude overhemden in te leveren en je steentje bij te dragen aan de nieuwe collectie van Little Boomerang? Volg Little Boomerang en stuur ze een DM. Ze zullen super blij met je zijn! 

 

 

 

Benieuwd naar de ontwikkelingen van Little Boomerang? Volg ze via Instagram

Lees verschillende blogs over ouderschap en opvoeding bij Billy’s Little Story

Ouderschap is iets heel moois en bijzonders, maar het vraagt ook veel van je. Waar de een er alles vanaf weet en zich als een vis in het water de ouderrol uitoefent, is de ander onzeker en heeft zij geen idee of ze het wel goed doet. Door middel van blogs willen wij ervaring en kennis delen om ouders te helpen in ouderschap. Niemand is perfect en je bent goed zoals je bent. Wel kan het heel fijn zijn om te lezen hoe anderen denken, voelen of iets ervaren. Dit kan je dan weer meenemen in de opvoeding naar je kind(eren). Op deze manier helpen wij elkaar. 

Vind jij het leuk om een blog te schrijven over een bepaald onderwerp en hierin jouw ervaring te delen? Neem dan contact met ons op.